„Атака” във Видин подкрепя бивш червен кмет

Десет са кандидатите за кмет на Видин, сред които по-популярни са сегашният управник Огнян Ценков, издигнат от ГЕРБ за втори мандат и шефът на английската гимназия Любомир Георгиев, лансиран от БСП, а АБВ издигат бившия депутат Иван Иванов.

Колоритна е фигурата на скандалния червен градоначалник Герго Гергов - 2011-2015 г., който беше влачен по съдилищата за злоупотреби със служебно положение преди години, който сега е подкрепен от местната коалиция „Атака”, ВМРО и НФСБ. Основният конкурент на Огнян Ценков на предишните избори Росица Кирова, лидер на популярното местно движение „Единни за промяна” въобще не се кандидатира, отскоро стана известно, че е станала представител на партията на Слави Трифонов за града.

„Тази година ще има по-малък брой общински съветници от предишните избори, тъй като броят на населението междувременно е намалял на 71 000 души”, обясни пред”Труд” председателят на ОИК-Видин Павел Петков.

Петков увери, че ще бъдат създадени всички условия, за да няма хаос по време на предаването на бюлетините. Ще бъдат осигурени достатъчно места за сядане на хората. „Предстои инструктаж на членовете на СИК, на които ще бъдат изяснени новите моменти от регламента на вота.

Коментари

Задължително поле