"Атака": 100 бона похарчиха да пазят гей-парада

Депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов

Този финансов и човешки ресурс да се използва за борба с циганската престъпност в селата, призова Десислав Чуколов

91 455 лв. са изхарчени за охрана на гей-парада и съпътстващи събития в София т. г., а 756 полицаи са били изкарани по улиците на столицата. Това стана ясно от отговора на силовия вицепремиер Красимир Каракачанов след парламентарен въпрос от депутата от "Атака" мероприятието.

„Разбрахме, че всеки гей-парад в България струва средно около 100 хил. лв. на българската държава и около 1000 служители на МВР, които да се грижат за охраната на този парад. Защо е нужно това? На кого е нужно това? На американското посолство, на Сорос”, възмути се от трибуната в Народното събрание Чуколов. Той призова тези средства да се дават от щатската мисия у нас или от небезизвестния финансов спекулант, ако държат на тази пропаганда, а не от джоба на българския данъкоплатец.

Депутатът от "Атака" призова силовия вицепремиер и министъра на вътрешните работи тези финансови и човешки ресурси да бъдат пренасочени към опазването на обществения ред и борбата с циганската престъпност в малките населени места, „а не да браним тези, които пропагандират пред децата ни, пред обществото ни извратените си мисли”, заяви Чуколов.

По-късно пред медиите зам.-председателят на "Атака" допълни, че за 12 издания на гей-парада българските данъкоплатци са дали над милион лева за охрана на събитието.

Коментари

Задължително поле