Атанас от „Гласът на България“ редува музиката с роботика

Фънки боецът в „Гласът на България“ Атанас Кателиев балансира между репетициите за големите концерти и уроците по роботика. Той преподава в Математическата гимназия във Варна на деца от 5. до 7. клас, а популярността му покрай шоуто допълнително разваля дисциплината в клас.

„Особено при момичетата е нещо страшно. Супер трудно е да им задържиш вниманието. Иначе на всички им е интересно да видят как един въведен код в компютъра се превръща в работеща команда за друга машина“, обясни Атанас. На 25 май на първия голям концерт той ще се бори за място на полуфинал в отбора на Графа заедно с Ивана Муцкова - момичето  с македоно-арменска кръв и швейцарски паспорт, както и с вокалната сила на Галина Красимирова.

За Наско „Гласът на България“ е тест за самочувствие извън сцената на кварталния пиано бар. В гимназията Кателиев завършва паралелка с народно пеене и гайда, но учейки за инженер, започва да изкарва прехраната си в семейната работилница като стругарофрезист. „Не съм убеден, че учителската професия е нещо, което ще упражнявам в бъдеще, но като стругар със сигурност ще мога да се издържам спокойно. Особено сега, когато инженерите са кът в цялата индустрия и всеки, който се занимава с някакъв вид техника, може да печели“, категоричен е Наско. Последната джаджа, която е изработил за себе си, е кола за офроуд картинг. Взел четири гуми от битака, двигател на старо и разработил возилото по собствен дизайн. „Карах го няколко пъти, но признавам, че съм наблегнал повече на красивия външен вид, отколкото на функционалността“, споделя с усмивка Наско.

Коментари

Задължително поле