Атрактивни дестинации за Нова година

Плажовете са сред най-предпочитаните „нестандартни“ дестинации за прекарване на новогодишните празници.

Все повече българи предпочитат да се отдадат на по-дълга екскурзия за коледните празници

Въпреки че има малко повече от месец до коледните и новогодишните празници, специалисти в туристическия бранш съветват потребителите още от сега да се замислят къде да ги прекарат. През последните години все повече хора у нас избират да използват почивните дни около края на годината и да се отдадат на по-дълга екскурзия на атрактивно място.

Сред предпочитанията на българите са да прекарат последните дни от годината на плажа, при 30-градусови и нагоре температури, на някой екзотичен остров. Другият предпочитан вариант за потребителите е да празнуват Новата година, заобиколени от величествената архитектура на любима европейска столица.

Тази мисия е напълно възможна, а през последните години е и напълно достъпна от страна на бюджет, особено, ако се правят планове предварително. Сред най-популярните атрактивни дестинации са Занзибар, Карибите, Дубай, както и класическите за българските потребители – Москва и градчета в Гърция.

Новогодишните оферти на един от известните сайтове за резервации – Posoka.com, варират около 2000 лв. и включват 5 нощувки в четиризвездни хотели със закуски и самолетни билети.

Занзибар

занзибар

Остров Занзибар е една от перлите на Индийския океан и се намира западно от бреговете на Танзания. Известен е още като Островът на подправките. Тук има за всекиго по нещо: каменни цитадели от времето на султаната, тропически колиби със сламени покриви, романтични ориенталски дворци и облицовани с дървени дантели наколни жилища. Занзибар е и родният дом на световно известният певец Фреди Меркюри.

 

Карибите

карибите

И докато сме още на екзотична вълна - продължаваме към Карибите и Доминиканската република. Тя граничи с Хаити и заема източни две-трети от остров Испаньола. Най-много туристи се насочват към крайбрежното градче Пунта кана, където има много добри условия за почивка. Високите палми и огромните чадъри на плажа, направени от палмови листа, допълват екзотичната картинка.

 

Дубай

дубай

За значително по-малък бюджет от между 1500 и 2000 лв. може също да получите екзотична Нова година, само че в Дубай. Панорамната обиколка, която турагенцията Posoka.com предлага с пакетната си оферта за Дубай включва посещение на Дубайския исторически музей, разходка и покрай известните небостъргачи Шейх Заид Роуд и Емирейтс мол, в който се намира закрита ски писта.

Москва

москва

Москва може да ви заплени още от пръв поглед с нейните величествени гледки, всяващи почит и уважение към културното и историческо минало на Русия. Невероятно е как само един град, какъвто е Москва, може да ви разкаже толкова много за себе си и за жителите си, като ви потопи в атмосферата на една чудна зимна приказка. Забележителностите, намиращи се в Москва, са наистина многобройни, но ще ви разкажа кои си заслужава да видите, ако за първи път посещавате този град.

 

Гърция

гърция

Разбира се, южната ни съседка Гърция освен през лятото, е много предпочитана сред туристите и зимата. Има много и различни пакети за екскурзии. Цените варират между 200 и 400 лв. според броя на нощувките и задължително включват празнична вечеря. Ако сте фенове на гръцката култура, то със сигурност ще ви бъде интересно да се включите в сиртаки или да закусите с гирос.

 

 

Алтернатива

“Островът на удоволствията”

Плажовете са сред най-предпочитаните „нестандартни“ дестинации за прекарване на новогодишните празници.

Мавританските моряци наричали Шри Ланка наричали “Островът на удоволствията”. Островът е разположен в Индийския океан и представлява уникална смесица от културите на мюсюлманския свят и на европейските колонизатори. Заради множеството джамии, будистки храмове и пирамиди на светилища, създадени в чест на хиндуистките богове, ЮНЕСКО включва седем от забележителностите на острова в Списъка на световното и културно наследство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм