Ачо Йорданов, председател на сдружение "Единство": Нямам близки отношения с Комисията за защита от дискриминацията

Ачо Йорданов (изправеният) в компанията на председателя на КЗД Ана Джумалиева, зам.-председателя Баки Хюсеинов и члена на комисията Сабрие Сапунджиева. Снимка от фейсбук

Сезирах Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) (бел.р. във връзка с изказването във Войводиново на военния министър Каракачанов), но нямам отношения с тях. Снимката, на която съм на маса, бях на един семинар в Пловдив, бяха поканени и други организации. Нямам близки отношения с Комисията. Това заяви пред "Нова тв" Ачо Йорданов, който е председател на Сдружение "Единство" във връзка с публикувана във фейсбук от него снимка, на която той е в компанията на председателя на КЗД Ана Джумалиева, зам.-председателя Баки Хюсеинов и члена на комисията Сабрие Сапунджиева.

Един вицепремиер на Република България и министър на отбраната каква работа има той във Войводиново за да създава етническо напрежение. Не може да каже, че всички роми в България са нагли, каза Йорданов.

Държавата и общините трябва да премахнат незаконните къщи, но не всички са такива, коментира още той.

Ачо Йорданов каза, че ромските организации ще излязат на протест ако Красимир Каракачанов не се извини за изкаването си и не подаде оставка. От цяла България близо 100 хил. човека ще излязат навън ако не даде оставка, заяви председателят на сдружение "Единство".

 

Коментари

Задължително поле