Баба Хафизе отпразнува 103 - тия си рожден ден

Снимка: Дарик

103-я си рожден ден отпразнува Хафизе Халил от село Винево. За годишнината тя бе сред своите близки, но получи специален поздрав и подаръци и от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Те й бяха връчени от делегация, водена от председателя на общинския съвет Мехмед Лятиф, съобщи Дарик.

Баба Хафизе е родена и израснала в село Винево, където преминава целият й живот. Въпреки че има трима синове и една дъщеря, предпочита да живее самостоятелно в собствената си къща. Нейните близки, които също живеят в селото, й носят храна и помагат за почистване на къщата. До преди година сама се е грижела за градината си, разказаха близките й. Съпругът на столетницата Джафер Мюслю починал преди 32 години.

На територията на община Минерални бани има още трима столетници. Доайени сред тях са баба Хафизе Халил и 103-годишната й наборка Ана Моллова Хаджиева от с. Караманци. Трета по възраст се нарежда Шефие Аптула Алиосман от с. Ангел войвода, на 101 г. Според тях пословичното дълголетие на живеещите в района хора се дължи най-вече на минералната вода и чистия въздух.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България