„Баварец“ със сърце на ток

Изцяло електрическият модел BMW i4 с четири врати и снижаващ се покрив прилича на Серия 4 Гран Купе.

BMW i4 разполага с 530 конски сили и изминава 590 км с едно зареждане

Ускорение за 4 сек от 0 до 100 км/ч

До 590 км пробег с едно зареждане и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди обещава BMW за новата електрическа лимузина i4. Серийният вариант ще излезе на пазара още тази година и вече са факт първите официални снимки на модела. Много е вероятно продажбите да започнат дори по-рано от предвиденото - в края на лятото или в ранната есен.

Дизайнът на BMW i4 се определя от новата стилистична линия на марката. Каросерията е с четири врати с плавно снижаващ се покрив като при купе. Основен фокус пада върху големите “бъбреци” на радиаторната решетка, макар че реално няма нужда от охлаждане на мотора заради електрическото задвижване. Силуетът силно напомня на Серия 4 Гран Купе, която се произвежда в същия завод. Двата модела обаче имат сериозни разлики. Една от тях е големият извит цветен дисплей, който стига до централната конзола и напълно замества всички познати аналогови уреди.

Задвижването на BMW i4 е поверено на най-ново поколение електрически двигатели. Те ще се предлагат в различни нива на мощност. Очаква се върховият вариант да разполага с мощност от 530 конски сили. Ресурсът осигурява ударно ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Необходимата електрическа енергия идва от солидна батерия с капацитет 80 киловатчаса. По предварителни данни пробегът с едно зареждане ще достига до 590 км по новия реалистичен цикъл на измерване WLTP.

Отсега се знае, че BMW ще зарадва почитателите на екстремните скорости с модел M Performance. Той постига уникален в своя сегмент фин баланс на типичното за марката спортно усещане, комфорт и върхово представяне на пътя.

“Със своя спортен външен вид, най-добрата в класа динамика на шофиране и нулеви локални емисии това е истинско BMW и прави сърцето на марката вече напълно електрическо”, казва Питер Нота от ръководството на компанията за новия модел BMW i4.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили