Балони с бонбони и детски панаир за 1 юни в Сливен

Балон с бонбон ще получи всяко дете, което на 1 юни посети реновираната късноантична и средновековна крепост "Туида" в Сливен. Екипът на крепостта е подготвил занимания за малчуганите, свързани със средновековните игри. Игрите на дядо и баба пък ще бъдат демонстрирани пред Регионалния исторически музей. В празничния ден тайните на щампата върху текстил и на декупажа ще бъдат разбулени в творчески ателиета в Националния музей на текстилната индустрия и Художествената галерия "Д-р Миркович" в града.

На 3 юни за втора поредна година на площада пред общината ще има детски панаир. Ще бъдат отворени десетки работилници, сред които за стъклопис, стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. В ателие "Отряд за бързо гърмене" ще се правят различни физико-химични експерименти. В програмата е включена е любимата за децата сапунена работилници. Както и през миналата година, на площада ще пристигне истинска пожарна кола. Малчуганите ще могат да я разгледат, да се качат в нея, да си направят снимки. Новото е ателието за безопасност на пътя, в което ще се включат и полицаи.

Съорганизатори на детския панаир са фондация "Изиарт" и общината в Сливен. Всички събития, посветени на 1 юни, са безплатни - уточниха от местната администрация.

Коментари

Задължително поле