Балъков: Искам 4 точки от Чехия и Косово

Красимир Балъков, новият селекционер на България, пожела минимум 4 точки в европейските квалификации с Чехия и Косово през юни. Доскорошният треньор на „Етър“ ще дебютира именно в Прага на 7 юни, а първият мач пред родните фенове е три дни по-късно.

„4 точки са задължителни, ако искаме да останем в борбата – обясни Бала на пресконференция. - При 3 точки не се знае вече какво ще стане. По принцип в Чехия не трябва да падаме. Казах на моите момчета, че този импулс, който идва с новия щаб, трябва да бъде използван. Единственият отбор, който може да ни плаши, е този на Англия. Те са класа, но сега не играем срещу тях. В медийното пространство много хора смятат, че чехите са фаворит срещу нас. Не можем да отречем това на база на историята, но не случайно съм взел анализатор, който по статистически данни показва, че разликата между двата отбора не е толкова голяма. Трябва да повярваме, че можем. Ако го направим, може да се поздравим с победата.“

Героят от САЩ `94 отново уточни, че основополагащо за бъдещите повиквателни в отбора ще бъде процентът изиграни мачове на клубно ниво. А в борбата за място на големия форум ще бъдат хвърлени още анализатор и психолог.

„На базата на този анализатор съм направил и селекцията. Много голямо внимание съм обърнал на този аспект. Показах и на играчите данните от анализа, които се формират от 120 елемента. Има много от нашите футболисти, които превъзхождат съперниците ни по тези показатели. Това обаче не означава, че ще ги победим.

Бала призна, че все още не е наясно със стартовия състав за двубоя с чехите, но уточни, че има идея кой футболист на каква позиция да ползва.

Коментари

Задължително поле