Банкова служителка предотврати крупна измама за 20 000 лв

Снимка: Архив

Банкова служителка от Шумен предотврати крупна измама за 20 000 лв. след като при нея дошла 80-годишна пенсионерка да тегли пари. Доверчивата жертва е "изгоряла" само със 700 лв., които имала у дома и дала предварително, става ясно от съобщение на полицията.

Сагата с бабата започнала към 11 ч. в сряда, когато на домашния й телефон се обадил непознат и се представил за служител на полицията. Казал, че телефонът й е попаднал в списък на телефонни измамници, които ще се свържат с нея, за да я измамят.

“Полицаят” й обяснил, че трябва да съдейства, за да могат да измамниците да бъдат хванати и да влязат в затвора. После дошло и второто обаждане до бабата с известен сценарий за пострадал близък в произшествие. Веднага се обадили “полицаите” и й казали, че са засекли обаждането, а сега трябва да хвърли всички пари през терасата. Жената сложила в торба 700 лв. и ги метнала. Малко по-късно й се обадили, че операцията по залавянето е успешна, но частично - успели да задържат само единия от измамниците, други двама избягали. Затова трябвало да хвърли още пари през терасата.

Жената с готовност отишла в банката и поискала да изтегли 20 000 лв. Служителката я питала дали е сигурна, че не става дума за измама. Бабата се държала като партизанин и тогава банкерката позвънила в полицията. На място веднага бил пратен екип. Униформените обяснили на жената, че няма такава операция и никога не са искали съдействие от нея за залавяне на измамници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони