Банско в топ 5 на ски курортите

Банско е сред най-интересните ски курорти, защото освен отлични възможности за зимни спортове предлага и забавления за тези, които не карат ски или сноуборд.

В класация за Източна и Югоизточна Европа

Изпреварваме всички съседи

Градът съчетава история и отлични възможности за зимни спортове

Курортът Банско за пореден път е обявен за европейски ски лидер. Българският зимен център е поставен на 5-то място в класация за Източна и Югоизточна Европа на онлайн изданието Emerging Europe.

Пистите в Банско са с обща дължина от близо 70 километра, разположени са на голяма надморска височина, а естествените снеговалежи се допълват и от достатъчно машини за сняг. Зимният център е подходящ за напреднали скиори, посочват от изданието. И допълват, че на Банско единствено му липсва втора кабинка, която да предотврати сутрешните опашки пред лифта. От изданието допълват, че наред с отличните възможности за ски, градчето в полите на Пирин е и културен център от векове и има богата история. Мястото е перфектно не само за скиорите, а и за техните семейства или придружители, които не са фенове на зимните спортове, което го прави уникално, подчертават от изданието.

Боровец заема второ място в класацията. Като плюс на дестинацията, освен двете отделни ски зони, от изданието посочват близостта му до София.

Първо място в класацията заема курортът Гудари в Грузия. Почетната трета позиция е за Буковел в Украйна, а четвъртото място - за Ясна в Словения. След Банско и Боровец са поставени Копаоник в Сърбия, Канин-Бовец в Словения, Колашин в Черна гора, Закопане в Полша, и Синая в Румъния.

Коментари

Задължително поле