Банско с три отличия от Световните ски награди

Банско е най-добрият ски курорт в България.

Сред най-добрите ски дестинации на планетата

Три престижни отличия от общо четири за България бяха присъдени на Банско. За 8-ма поредна година Банско е най-добрият ски курорт в България според най-високия инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди. Малкото градче в Пирин планина се класира за пореден път сред най-добрите ски дестинации на планетата. Онлайн състезанието включваше над 200 курорта от 5 континента.

В такива тежки времена това е много важно признание, защото хората искат да бъдат сигурни, че ще почиват и спортуват на най-доброто място. Над 2,4 милиона клиенти и професионалисти от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което прави това проучване най-голямото в бранша. Двете други отличия от Световните ски награди също идват в Банско. Най-добрият ски хотел в България е Kempinski Grand Arena Банско, а най-доброто ски шале в България е Snomads Diana-Ross, което също се намира в Банско.

“Дори в такива тежки времена за туризма работим много усилено, за да поддържаме високо качество. Най-голямото предизвикателство за нас е да предоставим възможно най-добрата услуга дори по време на кризата с COVID”, каза маркетинг директорът Иван Обрейков.

Коментари

Задължително поле