Баща побойник ще чака процес зад решетките

След опита за бягство от полицаите Христо Христов си наранил крака и ходи с патерици. Защитата му твърди, че получил травмата, като скочил от четвъртия етаж, за да се самоубие.

45-годишният морски офицер и хотелиер Христо Христов, който е обвинен за закана за убийство и домашно насилие над 14-годишната си дъщеря Девора и за неизпълнение на съдебна заповед за защита, ще чака процеса си зад решетките. Това постанови окончателно Варненският окръжен съд, пред когото бащата неуспешно обжалва наложената му от районните магистрати мярка "задържане под стража".

На 1 март в семейния хотел "Девора" в курортен комплекс "Чайка" край Варна Христов пребил дъщеря си , след като разбрал, че е откраднала 2000 евро, заделени за ремонт. Момичето признало, че пратило част от парите на майка си в Сливен и на приятелки. Остатъкът бил намерен между страниците на един от учебниците на Девора. След побоя тя се лекува няколко дни в болница, а после бе настанена в кризисен център.

Пред съда Христов обясни, че агресията му ескалирала, защото дъщеря му го обрала за пореден път и имал съмнения, че тя продава наркотици. Родителите на момичето, което има по-малък брат и по-голяма сестра, са разведени и от години водят лют спор за правата над децата си.

След разлъката Девора и братчето й живеели с майка си в Сливен, а кака им останала при баща си. Преди месец 14-годишната девойка сама решила да се върне при него във Варна, въпреки че той имал съдебна забрана да доближава нея и брат й. Христов вече е осъждан два пъти за домашно насилие, поради което е налице опасност той да извърши ново престъпление, ако е на свобода, а и след побоя е опитал да избяга от дошлите по сигнал полицаи, мотивира решението си съдът.

За заканата за убийство в условията на домашно насилие той може да получи до 6 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право