БГ студенти пълнят сръбските кръчми

Стотици български студенти са избрали да празнуват в сръбските кръчми предстоящия студентски празник 8 декември. Заведенията в западната ни съседка за оказват привлекателни заради ниските цени, балканската музика и това, че се разрешава пушенето на закрито, показа проверка на „Труд“.

Мнозинството от младежите ще се насочат към близките градове Пирот, Ниш и Димитровград, където две нощувки с включена празнична вечеря, жива музика и осигурен транспорт излизат около 120 лева. Столицата Белград през тази година не е популярна сред нашенците, защото цените там са почти двойно по-високи, разказаха пред вестника от една от големите туристически агенции.

У нас и тази година по традиция най-много учащи ще изберат да почиват в Банско. Туроператорите отчитат, че най-търсени са пакетите с две нощувки и празнична вечеря, които струват между 80 и 120 лева за по-луксозните хотели.

Велинград също е търсена дестинация от любителите на СПА почивките, като цените там са малко по-ниски и пакет с две нощувки излиза между 60 и 100 лева.

Отсега са резервирани и голяма част от заведенията в София, отчитат представители на бранша. Цените за празнична вечеря с включено питие започват от 20-25 лв. и достигат до 60 лв. в най-популярните механи, които предлагат програма с жива музика или нестинари. В борбата за привличане на клиенти все повече от кръчмите в София през тази година организират томболи с награди или конкурси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България