Бебешка зумба даде началото на концерта „Не на наркотиците“ в Пловдив

Десетки младежи и майки с малки деца казаха днес „Не на наркотиците” в Цар Симеоновата градина в Пловдив по време на специално организиран концерт. Поводът е днешният 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците, а организатор на концерта бе Общинският съвет по наркотични вещества със съдействието на Община Пловдив.

Целта е чрез изкуство и творчество да се покаже как младите хора биха могли да прекарват свободното си време, отдавайки се на музика и танци.

Началото беше дадено с бебешка зумба, на която майки танцуваха заедно със своите невръстни деца. „Сред приоритетите в политиката на Община Пловдив е работата с младежи и осигуряването на тяхното по-добро бъдеще. Колкото повече хора спасим от употребата на наркотиците, толкова по-добре“, заяви заместник-кметът за спорта, младежта и социалната политика Георги Титюков. Той не пропусна да отбележи, колко е важна ежедневната неуморна работа на специалистите от Общинския съвет по наркотични вещества.

Концертът е ежегоден и в него участие в зеха доброволци от младежки организации, млади таланти и професионални изпълнители и е част от кампанията на общинската структура „Твоят живот е в твоите ръце“. С участието си младежите показаха своята съпричастност в борбата с психоактивните вещества.

Коментари

Задължително поле