Чавушоглу: Турция взима предвид притесненията на НАТО за С-400

13 организации искат оставката на Порожанов Земеделското министерство води сектора към унищожение

Вицепрезидентът Йотова: Време е да кажем какво не ни харесва в ЕС Над 100 деца получиха награди от конкурс за Велики Преслав под патронажа на вицепрезидента

Състоянието на Бил Гейтс отново надхвърли 100 милрд. долара

Отлриха завишена радиоактивност на минералната вода в Невестино

Дончо Атанасов е подал оставка от ръководството на АПИ

Подписка за мъж, причинил смърт на пътя, докато обжалва 17-годишна присъда

Дерменджиев отговори на Любо Пенев

Земеделският министър: Проектите за плодове и зеленчуци са за близо 900 млн. лв.

МВнР: Над 70 български автомобила са платили завишени пътни такси в Турция

Отварят в понеделник офертите за новите кораби на флота

Вижте тартора на разбитата банда за телефонни измами

Думите на Яворов тръгват от Поморие на два езика

Задържаните на трафик на екстази за 1,5 млн. лв. роми остават в ареста

Турция залови шпиони от Обединените арабски емирства

Безплатни профилактични прегледи за жени в Шуменско

 

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от регион Шумен д-р Нигяр Джафер организира безплатни гинекологични прегледи за жени от региона. Те са част от продължителна кампания, насочена към повишаване информираността и промяна на нагласите към профилактичните прегледи, ранното диагностициране и лечение на онкологичните заболявания в страната, особено в общини с по-труден достъп до здравни грижи.

Екипът, който ще извърши прегледите и консултациите в края на седмицата от 2 до 4 ноември, има 10-годишен опит при работа в различни общини на страната. Медицинската грижа е поредна инициатива под патронажа и със съдействието на д-р Нигяр Джафер след проведените прегледи в общините Велики Преслав и Нови пазар за заболявания на опорно-двигателния апарат и кампанията за скрининг на хепатит В и С в град Шумен.

Както „Труд“ писа, здравните кампании протекоха при огромен интерес, а това потвърждава необходимостта от подобни инициативи.

В петък медиците ще бъдат в община Венец, в събота са в селата Бяла Река и Чернооково, община Върбица, а в неделя ще посетят село Браничево, община Каолиново.

В България продължава да се отчита растяща тенденция на заболяваемост и смъртност от онкологични заболявания, включително от рак на маточната шийка, заради липса на профилактика и скрининг при обратни тенденции в Европейския съюз.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.