Безработен с 8 клас укрил над 50 000 лв. доходи

5025 лв. укрити данъци дължи на държавата безработен мъж от Разградско, получавал доходи, които не декларирал. Задълженията на мъжа, който в присъдата е записан като етнически ром, български гражданин, са за периода 2007-2012 година. Само през 2010 г., без да има официално занятие и с диплома за 8 клас, той получил 39 840 лв. През следващата година заработката му била над 10 000 лв. За целия период мъжът имал над 50 000 лева доходи, за които дължи данъци с лихвите от 2012 г. насам.

За недекларирани суми мъжът получи условна присъда от Окръжния съд Разград. Наказанието му е 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Наложена му е и глоба от 300 лева.

Освен тези пари, той има да плаща още близо 1700 лв. на полицията и съда за досъдебно и съдебно производство, такси и други. Така дългът му става общо над 7000 лв.

В присъдата не се посочват източниците на недекларираните доходи, но вероятно и в този случай става дума за парични преводи от чужбина. Обикновено пред съда застават жени, получавали хиляди евро от мъже, на които обещават или раздават щедро виртуална любов. Турскоговорящите ухажори от различни страни пък им пращат пари, за да ги спасяват от различни проблеми.

През седмицата прокуратурата даде на съд и 28-годишен младеж от Разградско, който си докарал за малко над 4 години над 56 000 лв. по тази система. Установено е, че парите са превеждани от мъже и жени от различни държави. Той не дал обяснения как е изкарал сумата, но ще бъде съден за над 5000 лв. недекларирани и съответно неплатени данъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони