Безредици в Милуоки след като полицаи застреляха чернокож заподозрян

Безредици са избухнали в американския град Милуоки, след като в събота вечерта полицаи са застреляли 23-годишен заподозрян, съобщи Ей Би Си, цитирана от БНР. Мъжът е бил въоръжен с краден пистолет и е бил арестуван много пъти преди това, обяви местната полиция. Около 100 протестиращи обаче бързо излезли по улиците на квартала, където станала стрелбата, и били посрещнати от около 30 служители на реда с екипировка за борба с безредиците. Ситуацията ескалирала бързо, след като демонстрантите запалили една полицейска кола, обясни за Би Би Си Ерик Брукс, директор на новинарския център в местна радиостанция.

На една полицейска кола са били счупени прозорците и е била запалена. Бензиностанция също е била подпалена, а изглежда, че и банка е пострадала. Пожарникарите се опитват да загасят пожара там. Имаме съобщения и за журналисти в района, които твърдят, че са били бутани на земята и ритани, каза Ерик Брукс от радио "Дабъл ю ти ем джей".

Някои протестиращи хвърляли камъни по полицаите. Един от офицерите е бил приет в болница, след като бил ударен с тухла по главата. Вече има арестувани сред демонстрантите.

Поредица смъртни случаи с чернокожи мъже, застреляни от полицията, доведоха до масови протести в САЩ през последните няколко години, припомня Би Би Си.

Коментари

Задължително поле