Безследно изчезна мъжът, причинил катастрофата, при която загина Шабан Шаулич

Изчезнал е турчинът, предизвикал катастрофата, при която са загинали сръбският певец Шабан Шаулич и неговият колега Мирсад Керич, написа белградският в. "Вечерне новости", цитиран от Канал 3.

Заради изчезването на тридесет и петгодишния Алчън Левент е било прекратено делото за гибелта на легендата на турбофолка и другия музикант. Медии все още не са съобщили каква е била причината за края на живота на човека, който е бил подведен под отговорност за фаталното пътнотранспортно произшествие (ПТП). Според адвокат на турския гражданин неговият клиент е получавал смъртни закани.

На 17 февруари 2019 г. край западния германски град Билефелд с колата си Левент удря автомобила, в който са пътували трима мъже. Керич е починал на място, Шаулич - по-късно в болница, а кумът на Шаулич и продуцент на музикантите Слободан Стоядинович, е пострадал тежко. На него са били повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост, нанасяне на тежки телесни повреди, както и управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно и наркотично опиянение.

През май турчинът е бил пуснат от предварителния арест. Той е заявил, че е живеел в град Гютерслох (в провинция Северен Рейн-Вестфалия). Мъжът обаче не е имал нито адресна регистрация и оттогава следите му са били изгубени.

Коментари

Задължително поле