Белият дом: Среща между Байдън и Путин може да помогне за стабилизиране на отношенията

Вашингтон иска да стабилизира отношенията с Москва и среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън може да помогне за това. Това заяви на редовен брифинг за журналисти прессекретарят на Белия дом Джен Псаки,предава TACC.

„Нашата задача в САЩ е да имаме предсказуеми отношения с Русия, да стабилизираме тези отношения и, разбира се, провеждането на дискусия, провеждането на среща на върха би било възможност да обсъдим области, в които сме съгласни помежду си и можем да работим заедно“, обясни Псаки.

Според американската страна Байдън е провел конструктивен разговор с Путин във вторник. „Ще кажа, че президентът Байдън направи конструктивен призив вчера“. Съгласно думите на Псаки, разговорът с руския лидер е един от случаите, в които САЩ „трябва да водят трудни преговори“. Според Псаки по време на този разговор Байдън „не се въздържа да изказва въпроси, които го притесняват, включително подчертавайки, че за Руската федерация ще има последствия за предприетите действия“.

Байдън се е обадил на Путин с цел, по-специално, да обсъди действията на Русия, които Вашингтон смята за враждебни, и техните последствия, както и ситуацията в Украйна.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка