Бели хакери подкрепят плана на Марияна Николова за киберсигурността

Марияна Николова

Без значение къде се намира един човек, дали на плажа, страната или извън нея - можеш да изпратиш мейла, който вчера евакуира няколко летища и редакции на медии у нас. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери Ростислав Петров.

"Ние до скоро не бяхме толкова интересни докато не стана случая с НАП. Доста информация за този случай излезе в световните медии", каза и Павел Георгиев, член на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери. Той добави, че се знае за проблемите с киберсигурността в държавата и всеки може да пратил подобни мейли, дори и дете.

По думите на председателя на асоциацията Ростислав Петров мерките, предлагани от вицепремиера Марияна Николава за кибертероризма са прилагани в други държави, където дори се налага забрана за ползване на електронни устройства.

„Радвам се, че поставихме начало на преговорите и приеха инициативата ни да си сътрудничим. Трябва да дадем втори шанс на вицепремиера Николова“, каза Петров.

Коментари

Задължително поле