Бензема контузен срещу "Аякс"

Намиращият се в страхотна форма Карим Бензема ще играе в осминафиналния мач от Шампионска лига между "Реал" (Мадрид) и "Аякс" в Амстердам, въпреки разтежението, от което се оплаква.

Според информацията на испанския вестник „АС“, френският таран ще пътува със сигурност със състава за Холандия.

Бензема е един от най-важните играчи при треньора Сантиаго Солари. Той е голмайстор на "Реал" този сезон с 18 гола във всички надпревари. Със сигурност контузията му е изключително притеснителна за треньорския щаб на "кралете“. Още повече, че френският футболист е записал 1827 игрови минути или 81% от игровото време в настоящата кампания. Бензема обаче не взе участие в последната тренировка на "Реал", но се очаква да започне титуляр.

"Слушам, че сме щели да купуваме нов централен нападател, но защо да го правим, след като имаме най-добрия на този пост - Карим Бензема – похвали го Флорентино Перес, президент на "Реал". - Играчите на „Реал“ са спечелили последните три "Златни топки". Ние имаме най-добрия отбор в света и титлите го показват".

На другия полюс е испанецът Иско. Халфът не попада в плановете на Солари, откакто той застана начело на “белия балет”. През това време Иско не е започнал като титуляр в нито един мач в Примера. А Солари води "Реал" повече от 3 месеца. Според пресата в Испания, полузащитникът със сигурност ще напусне тима в края на сезона, ако преди това не се стигне до треньорска рокада.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят