Бенямин Нетаняху осъди нападението в синагога в САЩ

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху осъди в неделя атака срещу синагога в Калифорния и призова международната общност да засили борбата срещу антисемитизма, предава TACC.

"Осъждам криминалната атака в синагогата в Калифорния, това е удар за сърцето на еврейския народ. Изказваме нашите съболезнования на семейството на Лори Гилбърт Кей и желаем бързо възстановяване на ранените. Международната общност трябва да засили борбата срещу антисемитизма", написа Нетаняху в социалната мрежа „Туитър“.

В събота, около 11:30 часа местно време (21:30 часа българско време), 19-годишният Джон Ърнест откри огън в синагогата на калифорнийския град Поуей (в района на Сан Диего). В резултат на това един човек загина, а няколко бяха ранени. Полицията задържа заподозряния скоро след инцидента. Кметът на града нарече атаката престъпление от омраза.

Офисът на Нетаняху заяви в неделя, че "във връзка с интензифицирането на антисемитските атаки по света, министър-председателят ще проведе специално заседание на кабинета тази седмица.

Коментари

Задължително поле