Бербатов се обяви срещу агресията: Проблемите на пътя решавайте с усмивка

Димитър Бербатов заби победното попадение, а неговата фондация надви тази на „Вълшебен свят“ с 5:4 в демонстративен футболен. Резултатът обаче остана далеч на заден план, защото целта бе друга – да се спре агресията на пътя, която всеки ден взима жертви у нас. А съперникът на Берба не бе случаен – шампионът на „24 часа на Льо Ман“, автомобилният пилот Ник Левентис.

Срещата даде началото на целодневен спортен празник от кампанията „С усмивка“. Присъстващите зрители на комплекс „Спортна София“ имаха възможност да се впуснат в близо 30 вида спорт.

На терена двубоят също премина повече от приятелски, но въпреки това Бербатов спази обещанието си, дадено ден по-рано - да излезе краен победител. Рекордьорът по голове за националния отбор на България игра рамо до рамо със своите приятели Александър Томаш и Тодор Кючуков, а тимът им бе попълнен от влогърите Павел Колев и Ицака, както и рапърът Дули от РДМК. Срещу тях пък бяха група „Скандау“, Асен Кукушев също от РДМК, Владимир Манчев, Христо Янев, Ник Левентис, както и негови приятели.

„Това, което се опитахме да направим, е да покажем, че както на пътя, така и в живота, трудните моменти трябва да се приемат с усмивка – обясни след срещата самият Бербатов. - Добрият пример трябва да се следва, а не лошият. Това беше и целта на кампанията с Ник Левентис.“

Ден по-рано част от участниците се впуснаха и в състезание по картинг, а стартът бе даден лично от бившия играч на „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ