Берлускони ще се кандидатира на евроизборите през май

Силвио Берлускони ще се кандидатира на изборите за Европейски парламент през месец май. Вечният оцеляващ в италианската политика през последния четвърт век обяви намеренията си в Сардиния, на проява на своята дясна партия "Форца Италия" за местни избори в неделя.

На почтената ми възраст, воден от чувство за отговорност, реших да отида в Европа, където липсва задълбочено мислене за бъдещето на света, заяви 82-годишният бивш италиански премиер. Той изрази тревога, че Китай е на път да измести Евросъюза на световната сцена, информира БНТ.

"С моите познания, опит и способност да убеждавам, мисля, че мога да изиграя важна роля. Да накарам нашите европейски съграждани да разберат, че рискуваме да се отдалечим от западните ценности и да бъдем доминирани от Китайската империя, чиито убеждения и ценности са обратни на нашите", заяви Берлускони.

Медийният магнат не можа да участва лично в парламентарните избори през март заради вече изтекла забрана във връзка с присъда за данъчни измами. На вота миналата година той беше засенчен като лидер на италианската десница от тогавашния си съюзник Матео Салвини от крайнодясната "Лига".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа