„Берое“ представи официално Херо

Димитър Димитров-Херо се завръща в българския футбол!

Шампионът с три различни отбора - „Литекс“, „Левски“ и „Лудогорец“, се разбра за личните условия с „Берое“. Старозагорци неочаквано трябваше да търсят варианти, след като Александър Томаш и щаба му напуснаха след домакинската загуба с 1:2 от „Славия“. Няколко пъти бившият защитник на ЦСКА бе „на ръба“, но получаваше доверие от ръководството. Явно този път чашата на търпението окончателно е преляла.

Димитров ще бъде представен в четвъртък на пресконференция на стадион „Берое“. Неговите помощници ще бъдат Георги Чиликов и Петър Колев. Тримата са тандем от много време.

За последно Херо работи начело на „Лудогорец“, с който стана шампион. Напусна, след като шефовете в Разград назначиха бразилеца Пауло Аутори за негов началник. В последните години Димитров най-много работи в казахстанския „Иртиш“. В началото на сезона в бившата съветска република Херо се скара с ръководството на отбора, което опита да изкара, че не ходи на работа и не си изпълнява задълженията. В момента вървят дела и ФИФА ще присъди кой е правият в казуса.

Димитров се прочу през последното десетилетие на 90-те години като главен конструктор на проекта „Нефтохимик“. Два пъти спечели несъществуващата вече купа на лигата. Последваха титли с „Литекс“ и „Левски“, за да стигне до националния отбор. Като треньор на България специалистът направи две ремита с Англия. В България води също „Локомотив“ (Пд) и „Черноморец“.

Херо е единственият с титли с три различни отбора у нас заедно с Георги Василев („Етър“, „Левски“ и ЦСКА).

Коментари

Задължително поле