„Берое“ скочи на БФС заради Лига Европа

В името на евентуално участие в Лига Европа ръководството на „Берое“ скочи на БФС. В момента старозагорският тим е на седмо място в класирането. Според регламент тази позиция дава право на бараж за Лига Европа, но ако завърши пълният сезон след разделянето на първа шестица и втора осмица. Освен това от купата на България зависи дали третият или четвъртият в крайното класиране ще участва в този дуел.

„Редно е първенството да завърши с изиграване на всички кръгове, включително баражите – пише в становището на „Берое“. – Всяко класиране преди края на сезона ще е нереално. Спортсменско е да се играе докрай независимо от възможната дата. В първото предложение на БФС не се споменава нищо за баражи, а те са от ключово значение за изпадане и за Лига Европа. Бихме го приели, ако тези мачове ги има. Втората опция с изиграване само на оставащите два кръга от редовния сезон е безсмислена и мачовете не трябва да се играят. Това ще натовари клубовете с ненужни разходи за организация. Задължително обаче трябва да завърши турнирът за Купата на България и баражите.“

Последните два кръга от редовния сезон обаче имат ключово значение за класирането. „Левски“, „Локомотив“ (Пд) и ЦСКА (в този ред според преките двубои) са с равен брой точки – по 46. А във финалните два рунда има дуели „Левски“ – „Лудогорец“ и ЦСКА – „Локомотив“ (Пд), които ще определят окончателния вид на карето преди евентуална втора част на кампанията.

Коментари

Задължително поле