Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

Биволското сърце – заплашва ли го ЕС?

Няма и не съществува Регламент на Европейската комисия, който да забранява производството и продажбата на български зеленчуци, в това число и на розовия домат „Биволско сърце“.  Няма и съществуващ проект на Регламент, който да забранява това производство, подчертаха в официална позиция от земеделското министерство.

Ведомството коментира твърдения, появили се в някои сайтове и вестници. Те все още държат на първите си страници текстове с гръмки заглавия от типа на „Брюксел посяга на розовия ни домат”.

От съобщението на земеделското министерство става ясно, че проектът за Регламент относно производството и предлагането на пазара на растителен репродуктивен материал е бил отхвърлен категорично от Европейския парламент дни след излъчването на оригиналния репортаж на bTV през 2014 година, който предизвика и последната истерия. 650 евродепутати са гласували „против”, а само 15 „за”.

Във варианта си, стигнал до гласуване, проектът за регламент не е съдържал разпоредби, които да забраняват достъпа до пазара на български зеленчуци, които са от семена, непреминали процедура за сертификация.

Текст в проекта изрично е посочвал, че не съществува забрана за размяна на семена между лица, които не спадат към професионална категория по отношение на извършване на дейности с посевен и посадъчен материал. В допълнение този проект на регламент е предвиждал облекчения за непрофесионалните оператори.

Също така документът е давал допълнителни облекчения на производителите на домат от сорта „Биволско сърце“.

Проектът на регламент не в включен в Работната програма на Европейската комисия за 2016 г., като няма инициатива да бъде включен и за 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. софиянец86 ами чети бе юнак. Те това и ти казват, че не е забранен и няма и да го забранят, просто, статията е подвеждаща и сама си се аргументира защо и как.

  2. Нищо вече не може да ме учуди от тези дебелогъзи тъпанари от Брюксел.То не бяха играчки за прасетата,щастливи кокошки,криви краставици,размер на презервативите и за каквото се сетите още.Гърците да не трошат чинии в таверните.Губим идентичността си с този щурав съюз.Той и за това ще се разпадне,защото е неправилно построен и ‘комисарите“са малоумници…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.