Бившият шеф на НДК Боршош на съд в петък

Обвиненията са за неизгодни сделки, присвояване и безстопанственост

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош застава отново пред Софийския градски съд в петък. Това е втори опит за старт на процеса, след като в края на май състав на СГС върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения и противоречия в обвиненията за присвояване, безстопанственост и сключване на неизгодни сделки.

Обвинителният акт е поправен и внесен отново, а разпоредителното заседание е насрочено за 28 септември, съобщиха от СГС.

Боршош трябва да отговаря за нецелево разпореждане с пари от бюджета за над 3,4 млн. лева, 15 неизгодни сделки, присвояване на близо 4 млн. лева, както и за безстопанственост при изразходване на средства. По делото е подсъдим и бившият председател на борда на директорите на НДК Валентин Кръстев, който е обвинен за това, че е принудил трима служители на НДК да подпишат протокол за обществена поръчка, в който да занижат оценката на един от участниците и да завишат на друг.

След връщането на делото преди 3 месеца от Софийска градска прокуратура не внесоха протест. Магистратите са преценили, че откритите от състава на СГС противоречия не са сериозни и може бързо да бъдат отстранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право