Бивш волейболен национал се връща в „Левски“

Бившият национал Методи Ананиев се връща в „Левски“ и още в петък ще изиграе първия си мач за „сините“ срещу дупнишкия „Марек Юнион Ивкони“. Повече от два месеца волейболистът се подготвя с тима, след като не получи достатъчно добри оферти от чужбина.

„Събрани са много талантливи момчета, има и доста опитни като Смилен Мляков и Теодор Богданов, ще се получи добра сплав – заяви 33-годишният посрещач. - Иска ми се да се представяме добре във всеки мач. Нещата изглеждат коренно различни спрямо краткия ми престой тук преди 3 години и половина. Очевидно клубът се развива в правилна посока.“

Именно при „сините“ започна кариерата на Ананиев преди 15 г., а през 2015-а той заедно с Андрей Жеков, Боян Йорданов, Ивайло Лалов и Венцислав Рагин помогнаха на тима да се спаси от изпадане.

„Сега тренировъчният процес е на светлинни години спрямо това, което беше тогава – продължи Ананиев. - Играчите тук се развиват много бързо, а ние трябваше да отидем в чужбина, за да започнем тепърва да учим много неща.“

Същевременно Николай Пенчев подписа с полския „Алурон Вирту Варта“ (Заверче), който ще играе срещу „Хебър“, вицешампион в родната Суперлига. Двубоят е от евротурнира „Чалъндж къп“. Първият двубой е на 11 декетември, а реваншът седмица по-късно в Пазарджик.

Коментари

Задължително поле