Бивш шеф на СДВР за убийството на Виктория Маринова: Още е рано да се каже коя е основната версия

За съжаление информацията, която тече и по медиите е не бих казал противоречива, но доста разностранна по отношение на версиите, които се тиражират по отношение на това какво е намерено и други подробности. Това каза пред БНТ Валери Йорданов, бивш шеф на СДВР, във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Не бива да се избързва с версиите, категоричен е Йорданов.

"Защото видяхме едно насочване като например това, че това е свързано с нейната дейност, другата версия, че е свързано с лични взаимоотношения и с други хора. Аз съм убеден, че този случай ще бъде разкрит, нека общественият натиск да бъде по-умерен и по-обективен, за да няма противоречие", каза Йорданов.

Още е рано да се каже коя е основната версия, обясни той. "Може би беше повече преекспонирано по отношение дейността на Виктория Маринова - имам предвид нали разследване на еврофондове и т.н. - аз искрено казвам, че не ми е известно тя да е разследващ журналист, но не значи, че моето мнение е меродавно. На това беше наблегнато повече", каза още Йорданов.

Според адвокатът Иво Найденов трябва МВР и прокуратурата да бъдат оставени да си свършат работата и да не бъдат под този натриск, под който са поставени. "Не става въпрос за елементарно деяние, а за най-тежкото престъпление, което си иска много работа, много работа на място и аз съм убеден,че служителите на МВР си вършат работата."

Според Найденов много умерено се подава информация от страна на полицията, което и е нормално да бъде така, обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България