Бизнесът консултира ББР

Финансовите инструменти отговарят на нуждите на работодателите

Упражняват обществен контрол

Национално представителните работодателски организации ще  консултират ръководството на Българската банка за развитие (ББР) при създаването на нови програми и продукти на банковата група. По този начин институцията ще може да предлага адекватни инструменти, които отговарят на финансовите нужди на бизнеса, съобщиха от ББР.

Консултативният съвет следва да осигури и работещ комуникационен канал между ББР и бизнеса, чрез който да бъдат информирани членовете на организациите за актуалните финансови програми и продукти. Той ще осигури и обществен контрол върху дейността на ББР, като периодично получава и анализира информация относно изпълнението на целите и задачите на банката, разписани в Закона за ББР.

Това стана ясно на първото заседание на Консултативния съвет, който бе създаден по инициатива на Надзорния съвет на банката. Председател на новия орган е председателят на НС на ББР. Като представители на работодателските организации в него членуват Добрин Иванов – изпълнителен директор на АИКБ, Станислав Попдончев – зам.-председател на БСК , Васил Тодоров – член на УС на БТПП, Евгений Иванов – член на УС и изпълнителен директор на КРИБ, и Владимир Данаилов, експерт от Съюза за стопанска инициатива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси