Бизнесът с магии процъфтява

Заклинания за любов и раздяла най се търсят на пазара

Развалят проклятия със снимки срещу 1000 лева

Вода, сол и яйце – основните оръжия на екстрасенсите

От 10 до над 1000 лева може да струва развалянето на магия у нас. Бизнесът със заклинания за любов и разлъка процъфтява, като в последните години най-модерната техника е да се работи със снимки от разстояние, разказаха пред „Труд“ вещи в занаята.

Оказва се, че най-скъпите са белите магии за любов, както и черните за раздяла. Именно за такива вмешателства в съдбата на хората най-често се търси помощта на врачки, ходжи и ясновидци.

„В момента е много модерно да се работи от разстояние по снимка или чрез разговор, като в България магиите са най-силни“, категоричен бе пред „Труд“ маг Ивайло. Заради това у нас идвали хора от другите енергийни центрове на планетата и така усилвали магията си.

Заклинанията за любов и раздяла са най-търсени. „Най-честите въпроси, които отправят към мен са - „Имам ли магия, има ли проклятие и негативна енергия“. Съответно хората най-често идват за разваляне на различни магии, както и за направа на любовни ритуали“, разказа за практиката си ясновидката Каролина Чолакова. Думите й потвърди и маг Кристияна от Стара Загора, според която най-често хората я търсят за разваляне на магии за любов и за раздяла.

При направена магия има два подхода – „негативната енергия да се отклони от жертвата и да се пренасочи към различен обект и второ, да се неутрализира с положителна енергия. Това е погледнато отвътре. А външно обезвреждането изглежда като ритуал, в който използваме способността на някои вещества и водата да предават енергийна информация. Още по-просто казано – помагаме си с вода, сол, захар, яйце и други неща, способни „да поемат“ негативната енергия или да я преобразуват“, уточни Чолакова.

По думите й ритуалите с яйце са от най-древните, те имат мощната подкрепа на миналия опит, натрупан като енергетика в ефира. „Свалянето на магия с яйце стъпва на това, че негативите в човешката аура се поглъщат от органични субстанции“, посочи тя.

Магии се премахват и с молитви, утвърждения и призовавания към Светлите сили да помогнат. Този вариант обаче не е за всеки, категорични са хората, които се занимават с енергийни ритуали. Магията въздейства върху здравето, кариерата, финансите, любовта, и продължава да е популярен начин за справяне с проблемите.

„Но за каквото и да е направена, тя изцяло променя личния живот. Ако нормалният живот на човека внезапно започне да се руши, той се чувства зле, боледува, няма настроение, обхваща го апатия или раздразнителност, явно върху пътя и съдбата му са нанесени корекции“, посочи още екстрасенсът.

Цените за гледане на ръка, „предсказване“ на бъдещето, разчитане на душевни проблеми не са фиксирани. Редовни клиенти на ясновидци споделиха пред „Труд“, че за един сеанс оставят по своя преценка между 10 и 20 лева. Понякога магьосниците са склонни да преговарят за тарифата и да искат големи суми, предупреждават опарили се от скъпи вмешателства.

Един от потърпевшите на злонамерени врачки, пожелал да запазим анонимността му, разказа, че злите им практики повлияват и на здравословното състояние. Така след един сеанс клиентът започнал да има проблеми с кръвното и получавал припадъци. След консултация с практикуващ лекар му били забранени посещенията на всякакви баячки.

 

„Ходжите” знаят таен език срещу арабски проклятия

Внушителна група от “ходжи”, много от които жени, предлагат услугите си да развалят черни магии. Най-силният им коз е, че преборват древни арабски проклятия с таен език, кодиран в текстове от Корана. Любопитното е, че повечето от тях се оказват чисти българки, или поне с български имена, когато в дирите им влезе полицията.

Такъв е случаят с една от най-известните баячки - 29-годишната Ходжа Гюлшен от Пиринския край, която всъщност се казва Николина Василева и е от град Златарица, Великотърновско. Тя се прочува след предавания по кабелна телевизия в Благоевград и 4 присъди за измами с над 20 000 лв., по които получава общо 5 години и половина. Влиза да ла ги лежи през август 2016 г. в Сливенския затвор. Година по късно главният прокурор Сотир Цацаров поиска дисциплинарно производство срещу прокурора от Върховна административна прокуратура Тодор Мерджанов, който ходил да ходатайства в Сливен да се прекрати присъдата на младата Ходжа Гюлшен, защото едното от децата є било болно. Мерджанов бил приятел с мъжа й, който също имал крими досие.

След няколко години затишие, в сайтовете за магове отново се появяват обяви за чудесата на Ходжа Гюлшен. Възможно е тя вече да е излязла от затвора, или да има последователка, която използва името й.

 

Три метода на измамниците

Бае се върху забулени пари в брой

72-годишна даде 6000 лв.

Само преди дни 72-годишна жена от Харманли стана жертва на схема, по която є бяха задигнати 6000 лв. Сценарият се практикува от много години и често успява.

“За да стане разваляне на магията, трябва да се бае върху пари и злато, които са забулени”. Това обясняват циганки, които обикалят по двойки по села и малки градчета. Те заговарят бабите, седнали на припек, гледат им на ръка и виждат: “Страшно нещо черно, како, тегне над тебе. Хвърлили са мъртвешка вода на прага на къщата и са ви урочасали и теб, и роднините”.

Мургавите се представят за бели феи, които могат да помогнат, при това - напълно безплатно. За целта трябва всички да влязат в дома, да седнат около маса и да се спуснат всички пердета. Тогава следва домакинята да донесе всички си пари и ценности, пазени в дома за черни дни и парче плат или кърпа за глава, с която да бъдат “забулени”. Циганките баят около 15-20 минути. Връщат вързопчето на стопанката със заръка да го остави под възглавницата, да преспи върху него една нощ и чак тогава да го “разбули”. Баячките си отиват и се оказва, че парите са изчезнали, а на тяхно място има сгънати хартии.

 

Техники

Заклинания от дистанция, сумите по пощата

Измамниците все по-често използват скайп, социалните мрежи или отварят сайтове, през които да се свързват с жертвите си и да им баят от дистанция.

Общото е, че искат предварително парите за заклинания със записи по пощата или чрез куриерска фирма. Понякога сеансите продължават с месеци, преди жертвите да разберат, че или няма такъв човек, който им се е представял за магьосник, или той живее в друг град и т.н.

По подобен начин жена от село в Старозагорско платила на два пъти около 6 000 лв. на непозната врачка, която є обещала да развали черната магия, направена на сина є, дъщеря, зетя и внуците.

Скъпите ритуали по интернет не помогнали и след сигнал до полицията лъжливата врачка и мъжа се принудили да върнат парите и получили условни присъди за измама.

Коментари

Задължително поле