На 15 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 15.11.2019

Премиерът Борисов: Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала от нещо (ВИДЕО)

Изчезналото в село Николаево момченце най-вероятно е било отвлечено

Великобритания бави новата Еврокомисия Брюксел в юридически пат

89,65 лв. тол такса от София до Бургас По-екологичните камиони ще плащат по-малко

ЕК започва наказателна процедура срещу Великобритания за отказа да изпрати еврокомисар

Русия създава военна база в кюрдски град в Сирия До неотдавна в Камишли бяха разположени US войници

Вируси с кашлица тръшкат наред Заради топлото време грипът ще се забави

КРИБ подкрепя изцяло предложението първият ден от болничния да не се плаща

Неуспешен дебют за Дерменжиев, звезда на „Нюкасъл“ попари България

Румен Овчаров и Бриго Аспарухов пазят гърба на Нинова Вътрешната опозиция втвърди тона - иска оставката на ръководството и промяна на партийния устав

Борисов от Солун: Газовият интерконектор с Гърция е важен за енергийната сигурност на Югоизточна Европа

Германия спира данък „солидарност” Промяната засяга 90% от плащащите налози

Оставиха за постоянно в ареста 68-годишен, обвинен в блудство с 10-годишно момиче

Бирата отлага менопаузата

Състоялият се преди седмица Девети европейски симпозиум ,,Бира и здраве“ в Кралската академия на науките в Брюксел обсъди най-новите международни изследвания за умерената консумация на бира и въздействието й върху здравето.
Безалкохолната бира, подсилена с малки количества натрий, може да е подходяща алтернатива на функционалните питиетата за спортистите, твърди проучване на Университета по приложни науки на Австрия. Тя успешно хидратира организма и възстановява електролитния баланс на активно спортуващите.

Учени от медицински университети в Италия, Холандия и Румъния представиха изследванията си  по темата за умерената консумация на алкохол и въздействието й върху здравето, която напоследък е обект на засилени дискусии. Статистиката показва взаимовръзка, според която рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява при умерена консумация на бира и вино.  Това означава, че хората, консумиращи алкохол умерено, са изправени пред по-нисък риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с въздържателите или хората, които консумират алкохол прекомерно.

В панела, посветен на умерената консумация на бира от жените, учени от Испания и Швейцария представиха резултати от нови медицински изследвания, които показват, че  поради силиция в пивото рискът от остеопороза е по-нисък при жените, които консумират бира умерено в сравнение с тези, които са въздържатели.  Освен това е възможно да има връзка между умерената консумация на алкохол и по-късното настъпване на менопаузата, което на свой ред понижава и риска от коронарна болест на сърцето.

Голям интерес предизвиква изследване на холандски медици, което хвърля светлина върху разликите между мъжете и жените по отношение въздействието на газировката на напитките върху  стомаха. Според получените резултати поради анатомични особености жените са далеч по-чувствителни и могат да преработват въглеродния двуокис в напитките в по-малки количества. Изследването също така потвърждава, че вкусът на бирата, а не наличието на алкохол е водещият фактор, който кара жените да избират бирата.

Следващият симпозиум «Бира и здраве» ще се състои през 2021 г. отново в Брюксел. В него се планира да вземат участие и български учени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.