Бирен душ за „Байерн”

Байерн” е свикнал да се къпе в бирения душ на радостта от шампионската титла в края на сезона. Сега „глътна на екс” една халба с 2:3 като гост на „Борусия” (Дортмунд) и изоставане от седем точки. На трибуните при третия гол на „жълто-черните”, дело на Пако Алкасер, фенове поляха с бира баварските босове Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. Двамата се разкрещяха, но... „Сигнал Идуна Парк” вече бе вулкан и никой не можеше да ги чуе.

Борусия” се задвижи в режима „Юрген Клоп”. При настоящия треньор на „Ливърпул” тимът демонстрираше подобна доминация и не позволяваше на „Байерн” да стане шампион. Показаният в 204 страни директно мач пък показа най-доброто лице на Бундеслигата – пет гола, уникални пропуски и изпълнения, отменен гол за 3:3 в петата минута на продължението.

Битката за титлата едва сега започва – предупреди Лусиен Фавре, треньорът на „Борусия”, който промени облика на отбора. – Никой не може да отпише „Байерн”.”

Два гола на Марко Ройс и още два на Роберт Левандовски украсиха сблъсъка. „Горд съм, че бях част от това шоу”, каза Ройс.

И ние сами можем да четем класирането – добави вратарят Мануел Нойер. – Играхме добре и заслужавахме трите точки.”

Безумно игра централният защитник на „Байерн” Матс Хумелс. Четири фатални грешки направи национала, оказа се, че е излязъл болен. „От 2010-а не ми се е случвал такъв кошмар”, призна Хумелс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят