Бисер Петков: Наесен внасяме законопроекти за подобряване на положението на хората с увреждания

Правим всичко възможно да подготвим и внесем наесен в Народното събрание законопроекти, с които да подобрим положението на хората с увреждания в България. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на изслушването си за хода на подготовката на законодателни промени от Министерството на труда и социалната политика за гарантиране на правата на хората с увреждания.

Във връзка със Закона за хората с увреждания, министърът поясни, че една от най-важните сфери в него е осигуряване на достъпна среда. По отношение на промените в Закона за социалните услуги, министър Петков коментира, че работната група ще продължи интензивно през месец август.

„Апелът към работната група от моя страна беше предвиденият в пътната карта срок от 15 октомври за законопроекта да бъде съкратен с един месец и в средата на месец септември работната група да има готов проект на Закона за социалните услуги. С оглед на технологичните процедури по приемането на разглеждането и одобрението на проект за нов закон, какъвто е Законът за социалните услуги, реалистичният срок за приключване на задължителните процедури по законопроекта и внасянето му в НС е края на месец октомври и началото на месец ноември тази година“, каза министър Петков. Той благодари на 44-ото НС за ангажираността за решаване на хората с увреждания.

 

Коментари

Задължително поле