Битки за нови мандати със стари играчи на изборите по морето

Община Бургас

Професори в листата на ГЕРБ Бургас, в Созопол Рейзи ще е кандидат, но за съветник от СДС

Кандидатите за кметове в Бургаско вече са ясни. В областния град за четвърти мандат ще се бори сегашният градоначалник Димитър Николов, БСП издига депутата Николай Тишев, бивш шеф на пристанището, партия "Възраждане" залага на Владимир Павлов. Кандидатът на ДБГ е Живко Табаков, общински съветник. Табаков преди време бе съветник в екипа на министър Николина Ангелкова. Очаква се партия Средна европейска класа /СЕК/ да издигне и свой кандидат- общинският съветник Константин Бачийски, но това още не е станало официално.

ГЕРБ официално обявиха, че в Бургас ще се явяват на избори заедно с ВМРО. Това не учудва никого, тъй като лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и в момента е съветник от ГЕРБ. В листатата на партията на Бойко Борисов в Бургас има други изненади. Досегашният и дългогодишен водач на съветниците- хлебопроизводителят Димитър Людиев, обяви че се оттегля за да даде път на младите. Водач на местните избори ще е професор Севдалина Турманова, в момента заместник областен управител на Бургас. В листата ще има още един професор- от гражданската квота, университетски преподавател от ВХТИ.

Интересно ще е в Несебър, където сегашният кмет Николай Димитров /Инициативен комитет/, ще се бори за нов четвърти мандат. ГЕРБ издигат Атанас Терзиев, който обяви, че излиза за победа и няма да участва в листата, защото целта му е само една- кметския стол. Терзиев до сега два пъти е излизал срещу Николай Димитров в кметската надпревара.

В Созопол кандидатът на ГЕРБ ще е Красимира Германова, сегашният председател на общинския съвет. Говори се, че смененият преди месеци градоначалник Панайот Рейзи подкрепя тази кандидатура и че самият той щял да се пробва за съветник от листата на СДС или друга партия. Рейзи бе отстранен от длъжност, след като срещу него и счетоводителката на общината започна разследване за източване на общински пари. От БСП издигат Тихомир Янакиев, който досега два пъти се е борил срещу Рейзи и не е успявал, но според социалистите доверието в него е пораснало.

Коментари

Задължително поле