Благовест Кирилов: Бъдещето на Европа е в левите ценности

„Айзенхауер е казал: „Само глупак може да премахне правото на избор на трудещите“. В България все още експлоатацията на труда е често срещано явление. Работещите бедни у нас са 400 хиляди души. 270 хиляди от тях са хора до 50 години, които трябва да отглеждат деца. Това е официалната статистика. Зад тази статистика обаче стоят съдби и животи. Това каза народният представител от „БСП за България“ Благовест Кирилов по време на митинг-концерта, който БСП организира по случай 1 май, съобищха от партийния пресцентър.

„Денят на труда у нас не е само празник. Той е напомняне, че борбата тук трябва да продължи, защото българите заслужават достоен труд и достоен живот“, каза младият социалист.

Според него 1-ви май идва да ни напомни, че социалните идеи не са просто лозунги. Лявата идея е нещо, от което държавата ни има нужда. „Бъдещето на Европа е в левите ценности“, убеден е Кирилов.

„Десните партии цинично се опитват да приемат политики, които са в интерес на мнозинството. Те ползват откровено леви идеи, за да увеличат подкрепата си сред електората. Но вярват ли в тях? Ще ги изпълнят ли? Не!“, категоричен е народният представител.

По думите му не бива да позволим десните и популистите да изземат левите идеи, защото ще продължим да виждаме още от същото. Той посочи, че днес виждаме един модел на смъртоносна комбинация от строги икономии, псевдо-свободна търговия, несигурен и лошо платен труд, съставляващи ДНК на разбирането за съвременния неолиберален капитализъм у нас.

„Време е да спрем това“, заяви Благовест Кирилов.

Той счита, че достойният и честен труд на всеки българин е най-лесният и устойчив начин да изградим здрава, силна и просперираща държава.

„Когато всеки има гарантирано право на труд, местните феодали ще загубят своята сила. Когато заплатите стигат, продаването на гласове ще остане в историята. Когато се формира реална средна класа, възможността на хора като сегашната авторитарна власт да мачка и унижава ще отиде в историята“, убеден е Кирилов и допълни, че точно зад тези идеи застава БСП - правото на достоен труд и достойни доходи, силната и стабилна държава.

„Бъдещето за България, ЕС и света е с лява перспектива, която свързва програма за социална справедливост с развитие на зелена и силна икономика. Искаме да живеем в държава, която пази своите трудещи се. Искаме да живеем в държава, която дава възможност на малкия бизнес да работи, а не му пречи. Искаме да живеем в държава, в която, ако попаднем в труден момент, ще ни помогне, а няма да ни спъне. Нека заедно постигнем това за България“, призова Благовест Кирилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика