Бламираха ГЕРБ за зам.-шефове на КФН БСП призова премиера да поиска вот на доверие от националистите

Румен Соколов и Йордан Чомпалов бяха предложени от председателя на надзора Карина Караиванова.

За първи път в 44-ото НС коалиционният партньор Обединените патриоти бламираха предложение на ГЕРБ. Националистите гласуваха “въздържал се” и провалиха избора на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). “За” двамата кандидати гласуваха едва 90 депутати, 110 бяха “против” и 15 се въздържаха.

Румен Соколов и Йордан Чомпалов бяха предложени от председателя на надзора Карина Караиванова. Соколов трябваше да оглави управление “Надзор на инвестиционната дейност”, а Чомпалов – управление “Осигурителен надзор”.

В биографичната справка за Соколов се казва, че до 2006 г. е работил като журналист в “Капитал”, “Дневник” и “Инвестор”. През последните 11 години кариерата му е свързана с Българската фондова борса. Чомпалов е дългогодишен адвокат, практикуващ в правото на ценните книжа и финансовите пазари.
Славчо Атанасов от ОП коментира, че двете кандидатури предварително не били съгласувани с тях.
Жельо Бойчев от БСП коментира, че в КФН има стремеж да се наложи едноличен тип на управление.

“Коалиционен партньор бламира предложение на правителството. Като се добавят и вътрешнопартийните проблеми в ГЕРБ – “суджукгейт”, битката на лобитата, разделението за НДК, това създава допълнителна нестабилност и може би е редно премиерът Бойко Борисов да поиска вот на доверие от коалиционния си партньор”, коментира Корнелия Нинова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. хехе ама тя реалната коалиция си е ГЕРБ-БСП. Само Гочето не е включен:-))). Ако някой има съмнение, че Нинова, Кирил Добрев и Овчаров не са на масата на властта значи е в голяма забулда. Плюс това, може ли Златева така да се хвръля на амбразурата за Боршош и това да не съгласувано с Нинова и ДобреВ????

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.