„Синята зона” в Пловдив скача на 2 лв./час от 1 април 2018 г.

Почит към Любен Петков

Изложба представя творци от центровете за деца и младежи в Търново

Мустакат общински съветник черпи за Коледа с Мустакова ракия

Румен Радев: Всяка победа на българските олимпийски отбори на арената на природните науки е повод за надежда и гордост

Морски хотели заработиха 5,3 млн. лв. през октомври

Транспортен бос ловувал незаконно в Поповско Иззети са оръжия и месото от дивеча

Лиляна Павлова: Внасяме в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270

Циганите побойници от Асеновград се признаха за виновни заради по-леки наказания Прокуратурата поиска ефективни присъди за петима от 11-те биячи на деца спортисти

Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Служителят на НАП е причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина Данъчният е бивш полицай

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

БМФ сключи договор за построяване на нови 6 кораба До средата на 2020 г. дружеството ще разполага с тонаж от 1.5 млн. тона

Предването на новия кораб "Руен" от китайската корабостроителница

„Параходство БМФ“АД сключи договор на построяване на нови 4+2 кораба за превоз на насипни товари с една от трите най-големи корабостроителници в Китай, съобщиха за „Труд“ от пресцентъра на дружеството. Корабите ще са с нов, изключително ефективен дизайн и ще са оборудвани с най-съвременните двигатели, механизми и технологии. Всеки един от тях ще е с товароподемност (DWT) от 45 000 тона, максимално газене от 10.80 метра и с усилен корпус, и пропулсивен комплекс за плаване в ледови райони като Балтийско море, Азовско море и Канада. Корабите ще се отличават и с това, че ще имат най-голямата кубатура на товарните си помещения за този сегмент. Очаква се първият кораб да влезе в експлоатация още до средата на 2019 г., а китайската корабостроителница е потвърдила вече, че в рамките на една година ще може да предаде и останалите пет кораба. Вече са определени и имената на първите четири кораба – „Миджур“, „Плана“, „Мальовица“ и „Бузлуджа“.

Новата инвестицията на българската компания ще надхвърли 100 млн. долара. Ръководството на БМФ счита, че е настъпил момент за поетапно преминаване към възможно най-модерни и ефективни плавателни съдове. Според него това е единственият път към утвърждаване и подобряване конкурентоспособността на флота, съответно и на пазарните позиции на дружеството. През изминалите няколко месеца флотът на Параходство БМФ беше попълнен с два чисто нови кораба от последно поколение „Bluetech 42” – „Руен“ и „Рила“, а догодина се очаква предаването на последните два кораба по този проект – „Рожен“ и „Мусала“.

С подписването на настоящите договори е вече ясно, че до средата на 2020 „Параходство БМФ“АД ще разполага със собствен тонаж от над 1.5 млн. тона, при средна възраст на флота под 7 години, стремейки се да стане най-големия корабособственик на т. нар. „Handy size” кораби за насипни товари в Европа.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. нали пак щяха да я правят държавна таз фирма?Дали дадоха някой лев на смешния В.Симеонов

  2. яко!
    а до 2050 можем да стигнем нивото завещано от лошите комунисти 1.8+ млн тона…

  3. Не е много за хвалене. Преди време бях на кораб, построен в същата корабостроителница и то за германска фирма. Качих се да сменя колегата на третия месец след излизането на кораба от завода. Такъв кошмарен контракт не бях имал. Проблеми с главния двигател, проблеми с рулевото управление, проблеми с баластната система, проблеми с жирокомпаса, проблеми с комуникационното и компютърното оборудване, проблеми с хидравликата на закритията на товарните помещения, проблеми с швартовите механизми, и още, и още, и още. С неописуема радост си тръгнах в края на контракта и дадох дума никога, ама НИКОГА повече да не се качвам на кораб китайска постройка!!!! Жална им майка на колегите, дето ще работят на тези кораби!!! А подобни кораби преди 20 – 30 години сами си ги строяхме в КЗ „Георги Димитров“ във Варна, и плаваха по цял свят, и някои от тях още плават, въпреки, че са на почетна възраст!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.