Богдана Панайотова вече е в. и. д. главен архитект на София

През 2017 г. сп. Business Lady връчи на Панайотова отличие за Успешно развитие на собствен бизнес.

Тя ще е на поста до спечелване на конкурс за позицията

Била е 10 години главен архитект в Хасково и Свиленград

Здравко Здравков подаде оставка след 8 години на поста

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняваща длъжността главен архитект на Столична община, след като в петък Здравко Здравков подаде оставка. Той заема поста с конкурс от 2016 г. За оттеглянето му стана ясно от пост във фейсбук на кмета Васил Терзиев. “В понеделник ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността главен архитект. Заедно с това започваме подготовката на конкурс за позицията. Надявам се, че тя ще предизвика и вдъхнови много професионалисти и визионери и ще бъде избран най-добрият бъдещ главен архитект на София”, написа кметът.

Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград. Била е и началник на РДНСК-Хасково.

Била е управител на фирма за консултантски услуги в строителството, в която изпълнява функциите на инженер консултант по FIDIC и строителен надзор по ЗУТ, основно на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение, вкл. изграждане на части от I-ви, II-ри и III-ти метродиаметър в София, пътища, водни цикли, пречиствателни станции, язовири и други обекти от техническата инфраструктура.

Има магистърска степен “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и градоустройство. Притежава удостоверение за пълна проектантска правоспособност от Камарата на архитектите в България. Член е на КАБ, БААИК и САБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони