Божков: Около 3 седмици бях в затвора „Ал Ахбар“ в Дубай, сега нямам ограничения

Бизнесменът съобщи, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви пред БТВ, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. Той допълни, че от края на месец януари се намира там.

По думите му живее в апартамент под наем и няма собственост там. Бизнесменът обяви, че статутът му в арабската държава е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора "Ал Ахбар".

"Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума - не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти", заяви бизнесменът.

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Той добави, че с Георги Попов са заедно. "Той е добре, вчера празнувахме имения му ден. Голяма компания бяхме. С наши познати, не бяха българи", уточни Божков.

Бизнесменът посочи, че не се е срещал с представители на българските власти в Дубай, но най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него. "Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата не се опита да се свърже с мен", посочи още той.

Той обяви, че не е избягал от България, а е заминал по работа. Обяви, че е невинен и ще се върне у нас в "подходящия момент". Божков обясни, че това би се случило най-рано, след като делото влезе в съда.

"Срещу мен няма нито едно съществено обвинение", допълни той.

Относно съдбата на ФК "Левски", Божков изрази готовност да продаде акциите на клуба на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба.

"Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, Левски няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за "Левски", заяви още той.

За съдбата на футболния отбор Божков обвини премиера Бойко Борисов. "Защото унищожи компаниите, които издържаха "Левски", допълни бизнесменът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България