Боинг: Цялостното възстановяване на авиопазара ще отнеме десетилетия

Десетилетия се очаква да отнеме възстановяването на авиопазара на търговски полети, прогнозират от един от лидерите в производството на самолети – компанията “Боинг“. Според представители на фирмата търговска авиацията и услуги ще продължат да се сблъскват със значителни предизвикателства поради пандемията, докато световните пазари на отбрана и държавни услуги ще останат по-стабилни.

От компанията прогнозират пазарната стойност на „Боинг“ през следващото десетилетие да достигне 8,5 трилиона долара, докато само преди години очакванията бяха за дял от 8,7 млрд. долара. Търсенето на самолети през идните 10 години, според новата прогноза, ще е с 11 на сто по-малко от очакваното през 2019 г. През следващите 20 години обаче търговският флот ще се възстанови и за двете десетилетия от компанията прогнозират търсенето на търговски самолети да доведе до производството на 43 000 нови такива от концерна.

Според представителите на „Боинг“ настоящата криза ще предизвика авиопревозвачите да инвестират в самолети, които са универсални и могат да се ползват за различни цели и на различни разстояния, както и в нови технологии и иновации.

От „Боинг“ прогнозират и пазарни възможности за компанията на стойност 2,6 трилиона долара в областта на отбраната и инвестициите в покоряване на космоса.

Тези очаквания отразяват продължаващото значение на военните самолети, автономните системи, спътниците, космическите кораби и други продукти за националната и международната отбрана.

Коментари

Задължително поле