Бойко Борисов инспектира изненадващо строежа на тунела на АМ “Струма“ при Железница

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на строежа на тунела на АМ “Струма“ край Железница, Симитлийско, придружен от зам. регионалния министър Николай Нанков. Работниците не се притесниха, а той ги поздрави. Премиерът сам си управляваше джипа, а на обекта бързо се появи новия лидер на ГЕРБ в Пиринско и евродепутат Андрей Новаков. „90% от хората се изказаха, че трябва да минава магитрала през дефилето, но българите сами си правим кал, коментира Андрей Новаков пред премиера, визирайки изказванията и писанията на „Зелените“ пред евроинституциите.

„Така е българския казан в ада не се пази, даже теглят българите сами към дявола, коментира Борисов. След като видя как се работи, Борисов обясни, че по 8 мера тунел на ден се прави. „Сега почва и тунела на Шипка и ще се съревновават с този, хубаво е да има конкуренция, каза още Борисов. Попитан как ще коментира подписката на кресненчани, които не искат магистралата да минава през Кресненското дефиле, а да остане местен,локален път. Борисов отговори-ами ще стигне до там и край на пътя. Той припомни, че тези дни министерския съвет е отпуснал милион и двеста хиляди лева за водопровод на Кресна,защото не са имали проекти. А зам.министър Нанков напомни ,че заради кмета на Кресна не се е състояла консолидацията на Водната асоциация и цялата област е изгубила европейското финансиране във водния сектор,защото тогава кресненчани са смятали,че пари от държавата не са им нужни, за да се справят. А само две години по-късно Кресна си е променила мнението.

Борисов обходи трасето на магистрала Струма, което се строи в участъка Благоевград-Симитли и остана доволен от видяното.

Коментари

Задължително поле