Бойко Борисов: Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове и за след изборите (Обзор)

“Арсенал” АД отбеляза вековен юбилей в Казанлък, Бойко Борисов получи за спомен един от първите автомати “Калашников”

Несистемни партии, вкопчили се в цифрите на социологическите агенции, са готови за 0,02% да провалят бъдещето на България

Ако ГЕРБ победи убедително, ще успея да предоговоря парите за миньорите

“Гласувайте за ГЕРБ и ще върна парите за Мариците”. В това бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обеща, ако партията му победи убедително, да успее да предоговори парите за миньорите. “Имам най-голям опит в работата с Брюксел и знам кое може и кое не”, напомни той и подчерта, че никой в европейската столица не иска да затворим тези ТЕЦ-ове днес или след няколко години.

Категорично първо място ГЕРБ на изборите сочат данните на социологическите агенции за септември, а на фона на това, според Борисов, “несистемни партии са се вкопчили в цифричките на социологическите агенции, като са готови за две стотни от процента да провалят бъдещето на България”.

Първият човек в ГЕРБ е възмутен и гневен на среднощните сцени и блокадата на работата на парламента в последния работен ден на 50-ото Народното събрание.

Часове, след като ИТН, “Възраждане” и БСП опитаха първо да бламират гласуването на текстове по Плана за възстановяване, а по-късно вечерта окупираха трибуната и спряха работата на парламента, Борисов, който посети завод “Арсенал” в Казанлък, ги предупреди: “Обещавам им на тези колеги, които си доведоха агитките, че от днес нататък, всеки ден, когато има точка, ще вкарваме по 100-200 души, които да им висят на главата, да свиркат, да викат и да видят дали това е парламент, дали това е нормално, което направиха - в 22-23 ч. да вкарваш агитки, да скубят кабели”. Явно на българите милиардите не са им нужни, след като продължават да гласуват за такива партии”, констатира Борисов и подчерта, че ако резултатите от изборите са същите като на последния вот “с нашите данъци трябва да съберем загубените милиарди”.

Той определи проявите на част от депутатите от ИТН, “Възраждане” и БСП пред парламентарата трибуна като вандалско поведение. Видя и грешка в ръководството на Народното събрание, но намери и повод за надежда при дискусиите за Северна Македония по-рано през деня, когато по всички точки политическите сили са постигнали консенсус по тази стратегическа за България тема.

“От друга страна видях изключително висока политическа класа във Външна комисия, където заедно с колегите от ППДБ, “Възраждане”, ДПС, ИТН и БСП постигнахме пълно единство. Бях щастлив, защото видях в тази комисия изключително разумни българи и като такива действаха. Не знам какво им стана вечерта. Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове и за след изборите”, каза Борисов с оптимизъм за бъдещето.

“Сглобката искаше да доведе тези милиарди”, подчерта Борисов във връзка с плануваните мерки за рекултивация на терените на мините. “Не съм вярвал, но чакахме няколко минути да открием заседанието, за да дойде Бойко Рашков и да станем мнозинство - 121 депутати. Ние се събрахме и щяхме да го гласуваме”, убеден е Бойко Борисов.

Последвалите събития в пленарна зала на прощаване с 50-ото Народно събрание, лидерът на ГЕРБ опреди като лош пример за подрастващите, които гледат, попиват, копират какво прави “най-висшият орган” и после се сбиват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика