Бойко Борисов към Стойка Кръстева: Ама ти как ги наби по български, много съм щастлив (ВИДЕО)

Горд съм с вас. За нас е гордост да имаме такива спортисти. Да имаш такъв треньор и семейство е злата работа. Огромно удоволствие да се докоснем до това злато, да си дойдеш с това е голяма работа. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с боксьорката Стойка Кръстева, която спечели златен медал на Олимпиадата в Токио.

"Не можеше в София да няма спортна зала, ние оправихме и "Арената", "Христо Ботев", "Фестивална", "Триадица", "Локомотив". Пловдив нямаше зала, Русе нямаше, Варна щеше да падне, Шумен, навсякъде построихме, мога да изброявам половин час. Даже благодарност никаква, просто сме си свършили добре работата", коментира Борисов.

"Направили сме нови и нови стадиони и зали, сега мога да очаквам само от новите да направят повече, каза Борисов.

Треньорът на Кръстева Борис Георгиев обясни за строгите мерки в Япония по време на олимпиадата и че всеки ден са правили антигенни тестове на състезателите. По думите му "мерките са били убийствени".

"България беше най-либерална и с най-добро отношение към хората", коментира Кръстева.

"Това, че новите спряха ваксинацията, унищожават ваксините, вкарват ни в четвърта вълна абсолютно неподготвени. Не обясниха, че при ваксината пак можеш да се разболееш, но минаваш по-леко. В Англия много хора са ваксинирани и починалите са малко и хората в болниците са малко. А ние с толкова малко сега ги чувам, че искат пак да затварят на 30% фитнеси, театри...плюс мигрантската вълна, която не могат да управляват, защото нямат нито външните, нито вътрешните ресурси и контакти. Аз се борех с Брюксел всеки ден да върви споразумението с Турция, защото тя пазеше нас като буфер. Те решиха на Ердоган да му търсят кусури. Като гледам по телевизията сутрин, това много ме притеснява, коментира Борисов.

Толкова медали злати и то в криза. Те не знаят как ви готвехме и какви изключения правехме, за да не ви разрушим олимпийския цикъл, каза лидерът на ГЕРБ.

Ама ти как ги наби американци, китайци, японци, руснаци -ти ги кара по домова книга до края, по български, много съм щастлив и радостен, обърна се той към боксьорката. Като спортист ми се просълзяват очите да го докопаш това злато. Да си пръв в света. Ние за каратистите и това, което Ивет направи е разкошно. Шапка й свалям. От гимнастичките очакваме всичко, те винаги са на върха, браво и на тях. Порадвайте се на успехите и отново на работа", посочи Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/5946173328757512
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика