Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, от Враца: Еврозона от догодина, ако ГЕРБ доминира в управлението

Бойко Борисов

Най-малко 80 депутати е целта

Бившият премиер обеща и нулева миграция

Ако хората дадат добър резултат на ГЕРБ, така че партията да има доминираща роля в бъдещо правителство, България ще влезе в еврозоната още от следващата година. Това обеща на среща със симпатизанти във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Така както преди 3 години вкарахме страната в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната, ако ГЕРБ доминира в едно управление, мисля, че ще влезем в еврозоната догодина. Това е политическо решение, тъй като икономическото вече е постигнато преди 3 години”, каза той.

Борисов пое ангажимент още - ако ГЕРБ е във властта, то акцент ще е и сигурността на границите и борбата с нелегалната миграция: “Мога да поема ангажимент отново да възстановим охраната на външните граници и да я сведем до състоянието от преди 3 години на нулева миграция”.

Партийният лидер се възмути от това, че България все още не е получила полагащите є се милиарди по ПВУ и обеща ускорено усвояване на европарите.

Бившият шеф на парламента и водач на евролистата Росен Желязков на свой ред упрекна доскорошните “некоалиционни” партньори от ППДБ във водене на “много черна и негативна кампания”. “Това е контрапродуктивно и ще се обърне срещу тях по най-неподходящия начин само след няколко седмици”, каза Желязков.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика