Бойко Борисов лидер по преференции в любимия си град Пловдив

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в 16 МИР Бойко Борисов е безспорен лидер по получени преференции в Пловдив-град, където на парламентарните избори в неделя събра 9768 гласа. Бившият премиер явно си е спечелил симпаниите на жителите в града под тепетата с признанието си при закриването на предизборната кампания в зала "Колодрума", че Пловдив му е любимият град.

Първият в листата на БСП Иво Христов е втори с 5167 преференциални гласа в класацията по лични предпочитания в Пловдив, в която трета позиция с 4486 гласа заема общинският съветник от ГЕРБ и бивш син кмет Спас Гърневски. Друг бивш градоначалник под тепетата - Славчо Атанасов (Обединени патриоти), е четвърти в ранглистата по преференции с 3502 гласа, пред 10-ата в листата на БСП Минка Сърнешка, която събра 2737 персонални гласа, но не й достигнаха още 128, за да прекрачи 7-процентовата граница и влезе в 44-ото Народно събрание.

Кумът на Христо Стоичков и №8 в листата на ГЕРБ-Пловдив Атанас Узунов е шести по преференции в родния си град с 1666 гласа. Веднага след бившия топрефер се нарежда футболната легенда на "Ботев" (Пд) и №9 в листата на ГЕРБ Петър Зехтински-Зико.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика