Бойко Борисов на работна вечеря с европейските и африканските лидери във Виена (СНИМКИ)

Министър-председателят Бойко Борисов участва в двудневния форум на високо равнище ЕС-Африка във Виена. Снощи европейските и африканските лидери дадоха старт на дискусиите за сътрудничеството в областта на цифровата икономика, съобщиха от правителствената информационна служба.

Форумът в австрийската столица е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Днес той ще бъде открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Срещата на високо равнище ще допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за бъдещото развитие на двата континента. По време на форума ще бъде поставено и началото на Работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика. Целта е да се проучи как Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се подкрепи набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места Африка-Европа в сектора.

Работната група ще работи по предоставянето на препоръки относно сътрудничеството за развитие, основаващо се на няколко приоритетни области, които ще бъдат централни теми на дискусиите: достъп до широколентова свързаност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи. Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика и младите хора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България