Бойко Борисов подкрепя „лъвовете“

Министър-председателят Бойко Борисов ще пристигне във Варна утре за специална среща с националния отбор по волейбол. "Лъвоветезапочнаха участието си на мондиала с мач срещу Финландия. Най-голямото спортно събитие у нас за годината се провежда в България благодарение на едногодишни усилия на волейболната федерация да спечели домакинството и на категоричната подкрепа на българското правителство и на Борисов. През тази година кабинетът отпусна 500 000 долара за организирането и провеждането на световното първенство. Общата сума на изплатените от правителството средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 млн. долара.

Естествено, че трябва да сме оптимисти, но аз се ограничавам в лозунгите и големите обещаниязаяви селекционерът Пламен Константинов. - Не искам да прекалявам със силните думи. Ще се постараем да извлечем максимума и да направим достойно класиране като домакини.“

Преди мача бе представена книгата фотоалбумЛюбо Ганев. Светът отвисокона шефа на спортния отдел наТрудВладимир Памуков, Тодор Шабански и доайена на спортната фотография Бончук Андонов. Родната легенда и вицепрезидент на федерацията представи лично изданието и раздаде автографи на феновете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт